Opublikowane dnia 02-07-2019 o godz.12:57

Sieć Badawcza Łukasiewicz – Instytut Odlewnictwa

ogłasza nabór na stanowisko

Głównego Specjalisty w Biurze Certyfikacji i Normalizacji

Sieć Badawcza ŁUKASIEWICZ – Instytut Odlewnictwa, założony w roku 1946 w Krakowie jest wiodącą jednostką państwową prowadzącą działalność naukowo-badawczą na rzecz przemysłu odlewniczego. W uznaniu osiągnięć na polu nauki i innowacji, zaliczony przez Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego do grupy instytucji B+R o najwyższej w rankingu ocenie A. Od 1 kwietnia 2019 r. Instytut został włączony do Sieci Badawczej ŁUKASIEWICZ.

Rodzaj umowy: umowa o pracę
Wymiar etatu:  pełny etat
Liczba stanowisk pracy: 1
Miejsce wykonywania pracy: Kraków, ul. Zakopiańska 73
Data ogłoszenia oferty: 2.07.2019 r.

Przykładowy zakres zadań wykonywanych na stanowisku pracy:

1. Prowadzenie postępowań certyfikacyjnych związanych z oceną zgodności odlewów, wyrobów odlewniczych oraz metalowych wyrobów budowlanych.
  2. Analiza i ocena pod względem formalnym i merytorycznym składanych przez wnioskodawców wniosków o certyfikację wyrobów.
  3. Ocena dokumentacji technicznej oraz wyników badań wyrobów w realizowanych procesach certyfikacji.
  4. Prowadzenie auditów warunków techniczno-organizacyjnych produkcji wyrobów lub inspekcji zakładowej kontroli produkcji wyrobów budowlanych.
  5. Współpraca z laboratoriami badawczymi.
  6. Pozyskiwanie nowych zleceń oraz aktywność w relacjach z klientami,
  7. Prowadzenie sekretariatu Komitetu Technicznego ds. odlewnictwa zgodnie z procedurami Polskiego Komitetu Normalizacyjnego.
  8. Udział w pracach normalizacyjnych z zakresu odlewnictwa i branż pokrewnych.

Oczekiwania:

1. Wykształcenie wyższe techniczne związane z odlewnictwem, metalurgią, materiałoznawstwem lub kierunkami pokrewnymi.
  2. Znajomość zagadnień związanych z normalizacją, badaniami i certyfikacją wyrobów.
  3. Minimum 2 lata doświadczenia zawodowego związanego z produkcją, badaniami lub oceną zgodności wyrobów.
  4. Kwalifikacje auditora systemów zarządzania jakością i/lub zakładowej kontroli produkcji.
  5. Udokumentowane szkolenie sekretarza Komitetu Technicznego Polskiego Komitetu Normalizacyjnego.
  6. Doświadczenie w auditowaniu systemów zarządzania i/lub prowadzeniu inspekcji zakładowej kontroli produkcji.
  7. Znajomość norm oraz przepisów prawnych z zakresu odlewnictwa, systemów zarządzania jakością oraz oceny zgodności.
  8. Znajomość języka angielskiego w stopniu umożliwiającym prowadzenie powierzonych zadań.
  9. Umiejętność pracy indywidualnej i zespołowej.
  10. Gotowość do wyjazdów służbowych, dyspozycyjność.
  11. Prawo jazdy kat. „B”.

Oferujemy:

• zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę,
  • szeroki pakiet socjalny (dopłata do wypoczynku, bilety do teatru, bony świąteczne, nieoprocentowane pożyczki pracownicze)
  • prywatną opiekę medyczną,
  • pracę od poniedziałku do piątku w systemie ruchomego czasu pracy.

Dokumenty:

• CV

Osoby zainteresowane prosimy o przesłanie wymaganych dokumentów drogą elektroniczną na adres mailowy: rekrutacja@iod.krakow.pl do 15 lipca 2019 r. W tytule wiadomości proszę wpisać: „Aplikacja – Biuro Certyfikacji i Normalizacji”.

Uprzejmie informujemy, że w treści dokumentu CV przesłanego do Sieci Badawczej ŁUKASIEWICZ – Instytut Odlewnictwa, w przypadku kiedy Państwa dokumenty aplikacyjne zawierają dane nadmiarowe (m.in. wizerunek, hobby, stan cywilny i inne) wykraczające poza obligatoryjny zakres danych określony w art. 221 Kodeksu Pracy (tzn. imię lub imiona, nazwisko, datę urodzenia, dane kontaktowe, wykształcenie, kwalifikacje zawodowe, przebieg dotychczasowego zatrudnienia) należy zamieścić klauzulę o treści:

W oparciu o art. 221a i art. 221b ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. Kodeks Pracy wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w dokumentach aplikacyjnych przez Sieć Badawczą ŁUKASIEWICZ – Instytut Odlewnictwa ul.  Zakopiańska 73, 30-418 Kraków dla potrzeb niezbędnych do realizacji obecnego procesu rekrutacji. Jednocześnie oświadczam, że zostałam/em poinformowana/y o przysługującym mi prawie: dostępu do danych i ich poprawiania, żądania ich usunięcia, ograniczenia przetwarzania, przenoszenia danych, wniesienia sprzeciwu co do przetwarzania moich danych osobowych, wycofania zgody na ich przetwarzanie w każdym czasie, wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, jeżeli uznam, że moje dane są przetwarzane niezgodnie z wymogami prawnymi, jak również, że podanie tych danych jest dobrowolne.

W przypadku jeżeli jesteście Państwo zainteresowani udziałem w przyszłych procesach rekrutacyjnych prowadzonych przez Sieć Badawczą ŁUKASIEWICZ – Instytut Odlewnictwa, w treści dokumentu CV należy dodatkowo zamieścić klauzulę o treści:

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Sieć Badawczą ŁUKASIEWICZ – Instytut Odlewnictwa ul.  Zakopiańska 73, 30-418 Kraków dla celów przyszłych rekrutacji prowadzonych przez Instytut. Jednocześnie oświadczam, że zostałam/em poinformowana/y, o przysługujących mi prawach (opisanych wyżej).

Dokumenty przesłane po terminie lub niekompletne nie będą rozpatrywane.

Skontaktujemy się wyłącznie z wybranymi kandydatami. Osoby zakwalifikowane do rozmów rekrutacyjnych zostaną powiadomione o ich terminie z wykorzystaniem danych kontaktowych, które zostaną podane przez kandydata w dokumentach aplikacyjnych. Dodatkowe informacje można uzyskać pisząc na adres mailowy rekrutacja@iod.krakow.pl

Informacja o wyniku naboru na powyższe stanowisko zostanie opublikowana na stronie internetowej Instytutu www.iod.krakow.pl

Klauzula informacyjna dotycząca przetwarzania danych osobowych

Szanowni Państwo, w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie,
w Państwa urządzeniu końcowym. Jeśli nie wyrażają Państwo zgody, uprzejmie prosimy
o dokonanie stosownych zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.
więcej informacji

To niewielkie informacje, nazywane ciasteczkami (z ang. cookie – ciastko), wysyłane przez serwis internetowy, który odwiedzamy i zapisywane na urządzeniu końcowym (komputerze, laptopie, smartfonie), z którego korzystamy podczas przeglądania stron internetowych. W „cookies”, składających się z szeregu liter i cyfr, znajdują się różne informacje niezbędne do prawidłowego funkcjonowania serwisów internetowych, np. tych wymagających autoryzacji – m.in. podczas logowania do konta pocztowego czy sklepu internetowego. Wszystkie działające w internecie serwisy – wyszukiwarki, strony informacyjne, newsowe, sklepy internetowe, strony urzędów państwowych i innych instytucji publicznych, mogą prawidłowo działać dzięki wykorzystaniu „cookies”. Ciasteczka umożliwiają także m.in. zapamiętanie naszych preferencji i personalizowanie stron internetowych w zakresie wyświetlanych treści oraz dopasowania reklam. Dzięki „cookies” możliwe jest też rejestrowanie produktów i usług czy głosowanie w internetowych ankietach. Dane osobowe gromadzone przy użyciu „cookies” mogą być zbierane wyłącznie w celu wykonywania określonych funkcji na rzecz użytkownika, czyli np. zapamiętania logowania do serwisu czy zapamiętania towarów dodanych do koszyka w sklepie internetowym. Takie dane są zaszyfrowane w sposób uniemożliwiający dostęp do nich osobom nieuprawnionym. Źródło: http://wszystkoociasteczkach.pl/po-co-sa-ciasteczka/